(+33) 06 83 81 84 20
    

Fredagen innan vårlovet bjöd eleverna i förskoleklassen – årskurs 6 in sina föräldrar till öppet hus. I f-2:an fanns det möjlighet att ta del av dagliga arbetet i klassrummet, samt bli förevisad en pågående matematik – utställningen i korridoren. Det bjöds på schackrutor som klassen döpt om till “två i kvadrat – kakor”. Med anledning av elevernas arbete med längdenheter fanns det möjlighet att vinna lakrissnören. Eleverna hade skrivit olika längder på små lappar. Hade man tur kunde man kanske få ett 300 mm långt snöre, men man kunde också ha otur och bara få 2 cm.

Som förberedelse inför vårens “öppet hus” fick några av eleverna i klass 3-6 tilldelat sig en expertroll. Andra elever i klassen förberedde dagen med att träna på den pjäs som de skrivit under sina lektioner i franska. Meningen var att eleverna skulle visa upp en bredd av skolans arbeten och aktiviteter så att alla besökare skulle få en god inblick i hur och vad eleverna arbetar med under sina skoldagar.

Tillställningen blev både lyckad och välbesökt. “Experterna” förklarade sina ämnen och arbetsområden på ett intresseväckande sätt och de fick besvara många frågor och den lilla pjäsen fick spelas gång på gång.

 

Öppet husÖppet hus1JPGÖppet hus2Öppet hus3JPG

 

 

 

 

Öppet hus6Öppet hus4Öppet hus5Öppet hus7