(+33) 06 83 81 84 20
    

 

Tisdagen den 3 november hade Svenska Skolan i Paris glädjen att ta emot teatergruppen Never-ending Stories. Barnen från förskolan till åk 6 fick se föreställningen ”Svammel” som spelades av Sanna och Emil Sandberg. Efter föreställningen hade Sanna och Emil dramaworkshops med alla barn i olika grupper.

Föreställningen handlar om Linnéa som tycker att hennes familj är den konstigaste familj som finns, åtminstone enligt Linnéa själv. Hennes föräldrar stressar bara runt hela tiden och morfar talar ett konstigt Svammel-språk och snubblar på sitt skägg som växer helt okontrollerat. Det gömmer sig märkliga skatter i morfars skägg och genom att undersöka en bok som ramlar ur skägget hamnar Linnéa på ett äventyr där hennes uppgift blir att hitta Betydelsernas Nyckel. Hittar Linnéa nyckeln och lyckas hon återvända hem? Är hennes familj så konstig som hon upplevt och kan hon och morfar hitta ett gemensamt språk med hjälp av nyckeln?

Föreställningen tar med sig åskådarna på en interaktiv teaterupplevelse där publiken hjälper huvudpersonen att klara av utmaningar hon möter under äventyret. Föreställningen handlar om språk, identitet och betydelsen av litteratur i form av en abstrakt berättelse.

En tillhörande workshop behandlar de teman som lyfts upp i föreställningen och låter, genom olika dramaövningar, barnen ta ställning till olika frågor. Förskolebarnen gick på bokstavsjakt och hittade morfars älsklingsbok som var tom. Barnen fick med sin fantasi fylla boken med ord. De större barnen arbetade med ljud och rörelser och pratade om hur man kan förstå varandra även om man inte talar samma språk. Alla kom överens om att ord och böcker är viktiga.

 

Föreställning1 Föreställning2

 

 

 

 

 

 

 

Föreställning4Workshop med förskolan

 

 

 

 

 

 

 

Svammel affisch?????????????